Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit.

m

Φασολάκια με σολομό

Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά

Συστατικά

  • 300γρ. Φασολάκια
  • 1 Φρέσκο κρεμμύδι
  • 20γρ. Άνηθο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι-Πιπέρι

Βήματα

1. Με μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και ρίχνουμε παγωμένο νερό να σταματήσει ο βρασμός αλλιώς τα μπλανσάρουμε βυθίζοντας τα σε ένα μπολ με νερό και παγάκια να μην χάσουν το χρώμα τους.
2. Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα και το πιπέρι.
3. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο με τα φασολάκια για άλλα 5-8 λεπτά.
4. Τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα πορτοκάλι μαζί και το σολομό.
5. Αφού κάνουμε ένα ανακάτεμα προσθέτουμε μέσα το φρέσκο κρεμμύδι σε ροδέλες και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
6. Σερβίρουμε το γεύμα μας και ταιριαζει εκπληκτικά με ένα ποτήρι παγωμένο κρασί.
Εκτύπωση